10x het lekkerste bakkie pleur

Een cappuccino, een sterke espresso of een speciale variant met amandelmelk of extra smaakjes. Wij Nederlanders zijn een van de grootste koffiedrinkers wereldwijd, gemiddeld 260 liter per jaar per persoon. Niet geheel onbelangrijk dus om te weten waar je de lekkerste bakjes koffie buiten de deur kunt drinken. Daarom hebben wij de leukste en lekkerste adresjes hieronder op een rij gezet.

Hopper
Een kopje koffie van Hopper kun je krijgen aan de Schiedamse Vest en op de Zwaanhals. Ze gebruiken hier zelf gebrande koffiebonen en serveren ook nog eens heerlijke zoetigheden en lunch met Hopper desembrood! Hopper is ook een fijne plek om neer te strijken als flexwerkplek of voor een zakelijke afspraak.
Meer informatie >

Lebkov Rotterdam
Lebkov Rotterdam, bij het Centraal Station, is lekker om te lunchen en om koffie te drinken. Ze zijn al vroeg open voor ontbijt. Verder is er bij Lebkov Rotterdam gratis Wifi, en kan je hier dus goed flexwerken of studeren. Door de hoeveelheid ramen is er hier veel licht en kun lekker naar buiten kijken. Ook na werktijd kun je hier nog terecht voor je bakkie koffie om mee te nemen in de trein of om even bij te komen van de dag.
Meer informatie >

Man Met Bril
Bij het Hoofdkantoor van Man Met Bril Koffie drink je misschien wel het meest bekende koffiemerk van Rotterdam, wat ze niet alleen in hun eigen koffiebar schenken en verkopen maar inmiddels maken ook veel horecagelegenheden gebruik van hun koffie. Leuk feitje, het Hoofdkantoor is 365 dagen per jaar open!
Meer informatie >

Amada Coffee
Een selfieccino? Dat kan bij Amada Coffee op de Hoogstraat. Je kunt hier namelijk een cappuccino bestellen met je eigen selfie erop. Uniek in Nederland, Amada is namelijk de eerste koffiebar waar dit mogelijk is. Naast de selfieccino’s is er nog iets uniek aan Amada, ze schenken hier alleen 100% biologische koffie. Op de kaart staan ook heerlijke gerechten met oosterse en westerse aspecten.
Meer informatie >

Heilige Boontjes
In het oude politiebureau op het Eendrachtsplein zit Heilige Boontjes, de plek waar kansarme jongeren een nieuwe kans krijgen op het gebied van werken. Het gehele proces van distributie tot verkoop wordt gedaan door de jongeren. Naast koffie hebben ze hier ook lekkere broodjes en taartjes.
Meer informatie >

Joy Espresso and More
Net voorbij station Blaak op het Groenendaal zit Joy Espresso and More. Een industriële en lichte plek waar je heerlijk rustig kunt genieten van koffie, thee, broodjes, yoghurt en zoetigheden. Je kunt kiezen uit drie soorten koffiebonen, allemaal van topkwaliteit. Naast dat je bij Joy Espresso and More kunt zitten kun je alles ook afhalen voor on the go.
Meer informatie >

NOC NOC
Op de Botersloot zit NOC NOC, wat staat voor: Not Only Coffee & No Ordinairy Coffee. Wat je kunt verwachten? Heerlijke koffie van topkwaliteit, maar dus ook andere dingen dan koffie. Denk hierbij aan thee, sapjes, broodjes, taartjes, maar ook bier, wijn en gin-tonics! NOC NOC is namelijk doordeweeks tot 22:00 uur open en op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur. Zo kun je na de koffie nog even blijven hangen voor een borreltje.
Meer informatie >

Urban Espresso Bar
Niet alleen de flat white is vanuit Australië over komen waaien. Oók de Urban Espresso Bar heeft Australische roots. De eigenaar komt hier namelijk vandaan. Sinds 2011 zit de Urban Espresso Bar op de Binnenweg en is niet meer weg te denken uit de havenstad.
Meer informatie >

Nine Bar
Ook op de Botersloot zit Nine Bar. De naam komt van negen bar, de druk om een perfecte espresso te zetten. Bij Nine Bar vergeet je even alles om je heen en kun je genieten van een heerlijke bak koffie of lunch. Service en kwaliteit zijn hier erg belangrijk en daarom wordt alles gemaakt van en met de beste producten.
Meer informatie >

De Koffiebar
Op de Karel Doormanstraat vind je De Koffiebar. De place to be als het gaat om traditionele Italiaanse koffie, niet alleen vanwege de smaak maar ook wat betreft beleving. Bij De Koffiebar serveren ze ook ontbijt, lunch en zoete en zoute lekkernijen voor bij de koffie. Met lekker weer zeker een aanrader vanwege het gezellige terrasje voor de deur.
Meer informatie >

Volg ons
Volg Rotterdam Cityblog op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van de leukste plekjes in Rotterdam en omgeving!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.