Mei: De allerleukste uitjes op een rij!

Hello new month! Dus weer tijd voor ons inmiddels welbekende uitjes lijstje. Met deze maand een bomvolle blog met allerlei verschillende uitjes in heel Rotterdam. Voor jong en oud en van feestje tot museum. Kortom, hier zit zeker iets voor jou bij! Enjoy!

1 t/m 5 mei – Circusstad Festival
De magie van circus is bijna niet onder woorden te brengen. Van 1 t/m 5 mei zit je geheid op het puntje van je stoel! Dan wordt namelijk de 7e editie van Circusstad Rotterdam georganiseerd. Wat je kunt verwachten? Muziek, dans, theater en circus op verschillende plaatsen in de stad.
Meer info >

1 t/m 3 mei – Expositie Caveman010
Caveman010 is beter bekend als Patrick van het tv-programma The Rotterdam Project. Dat hij een passie voor fotografie heeft werd tijdens dit programma al duidelijk, maar ook hierna heeft hij zich verder ontwikkelt als Rotterdamse fotograaf. Zijn werk is nu 3 dagen te bewonderen in de Fenix Loods.
Meer info >

5 mei – Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Wij leven in een vrij land en als dat geen reden voor een feestje is, dan weten wij het ook niet meer. Daarom kun je op 5 mei in Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam je vrijheid vieren met o.a. muziek van Sam Feldt, Josylvio en La Fuente. Daarnaast zijn er nog genoeg andere activiteiten te vinden in het park. Het volledige programma met tijden staat op de website van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.
Meer info >

9 t/m 12 mei – Foodfestival Trek
Tijd voor de gezelligste “picknick” van het jaar bij Foodfestival Trek in het Vroesenpark. Tijdens dit gratis festival kun je genieten van gerechten en drankjes uit iedere hoek van de wereld. Met foodtrucks in allerlei thema’s kun je het zo gek niet verzinnen en het is te krijgen. Met een gezellig muziekje op de achtergrond zijn alle ingrediënten compleet voor een gezellige lente-avond uit met vrienden.
Meer info >

10 mei – Spaghetteria Rotterdam
In Amsterdam en Utrecht is Spaghetteria al een veelbezocht restaurant, vandaar dat een vestiging in Rotterdam natuurlijk niet kon uitblijven. Op 10 mei openen ze hun deuren op de Nieuwe Binnenweg. Bij Spaghetteria kun je kiezen uit 6 gerechten en eet je zoals een echte Italiaan dat doet. 😉
Meer info >

16 t/m 19 mei – Opbouwdag 2019
Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop de (weder)opbouw van de stad wordt gevierd. Beleef de energieke naoorlogse sfeer van aanpakken en opbouwen! Er zijn verschillenden lezingen, workshops, speurtochten voor kinderen en theatervoorstellingen te bekijken/bezoeken. De opbouwdag is voor iedere leeftijd & voor iedereen Rotterdammer of niet.
Meer info >

18 mei – Toffler Festival
Toffler Festival is jarig, op 18 mei vieren ze met jou hun 5e editie! De voorgaande edities waren compleet uitverkocht en met een top line-up is dit eigenlijk wel een feestje waar je bij geweest moet zijn. Kaartjes zijn op dit moment nog te koop, maar de ervaring leert dat je hier niet te lang mee moet wachten. Mocht je na het festival nog niet uitgedanst zijn, ook dit jaar organiseren ze weer een afterparty waar je meteen naartoe kunt als het festival is afgelopen.
Meer info >  

25 & 26 mei – Verborgen Tuinen
Ontdek groen Rotterdam tijdens Verborgen Tuinen en ga op ontdekkingstocht in de tuinen van Rotterdamse bewoners. Je kunt tijdens dit weekend namelijk verschillende privé tuinen bezoeken en net als voorgaande jaren zitten hier hele mooie bij!
Meer info >

29 mei – Frank Borrel
Vrijmibo comes early this month! Aangezien de meeste van ons heerlijk vrij zijn op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) verschuiven ze bij Frank010 de maandelijkse Frank Borrel een keertje naar de woensdagavond. Dus verwissel je werkschoenen voor je dansschoenen en ga hier lekker los met een drankje en een prachtig uitzicht!
Meer info >

31 mei – Rotterdamse Dakendagen
Je kunt ‘t dak (weer) op! Tijdens de Rotterdamse Dakendagen ontdek je geweldige plekken, hoog boven de drukte van de stad. Er openen deuren die normaal gesloten blijven en je ziet hoe daken bijdragen aan een toekomstbestendige stad. En vergeet het spectaculaire uitzicht natuurlijk niet! Het programma wordt vandaag bekend gemaakt & daarbij start ook meteen de kaartverkoop.
Meer info >

Volg ons
Volg Rotterdam Cityblog op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van de leukste plekjes in Rotterdam en omgeving!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.