Museumnacht010: Alles wat je moet weten

Aankomende zaterdag 2 maart is het weer tijd voor nachtelijke bezoekjes aan musea, galeries en culturele instellingen. Het is namelijk Museumnacht010, met dit jaar als thema ‘herontdek de stad, elkaar en de nacht’. Een avond vol bijzondere exposities, unieke collecties en toffe performances. Hieronder hebben wij voor jou alle belangrijke informatie verzameld plus een lijstje met dingen die je echt niet mag missen!

logo Museumnacht010

Wat is de Museumnacht010?
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht kun je ontdekken wat alle kunst en cultuur van Rotterdam te bieden heeft. Meer dan 40 locaties openen ‘s avonds hun deuren met een speciaal Museumnacht programma. Naast kunst bekijken kan er tussendoor ook gedanst worden & kun je heerlijke cocktails drinken. De ultieme avond uit dus!

Aangezien er veel verschillende locaties meedoen aan de Museumnacht010 is het verstandig om met de fiets te komen of er eentje te huren (OV-Fiets). Heb je geen fiets tot je beschikking, neem dan een van de pendelbussen of MINI’S die de gehele avond gratis rijden. Ben je in een avontuurlijke bui stap dan in de MYSTERY BUS en laat je naar een onbekende bestemming brengen. Stap op bij Halte Museumpark voor Museum Boijmans Van Beuningen.

performance tijdens de Museumnacht010
Fotografie: Aad Hoogendoorn

Wat mag je zeker niet missen deze editie?
Museum Rotterdam – Bij Museum Rotterdam staat alles in het teken van ‘dance to the future’. Niet alleen om naar te kijken, maar zeker ook om zelf eens flink los te gaan!

Kunsthal – Karaoke zingen in Madonna stijl met Wei Not Sing? Dat kan vanaf 21:15 in de Kunsthal. Daarnaast kun je ook de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’ bekijken.

TENT – Ontdek je ware zelfie en laat je tekenen door illustrators Nina Maissouradze en Yoko Heiligers.

Nederlands Fotomuseum – Kom naar het Nederlands Fotomuseum, ga in de photobooth aan de slag en maak zelf een super toffe schaduwfoto.

Het Schielandshuis – Weet je de kerstboom nog die in december voor het Stadhuis stond? In het Schielandshuis bij de Bloesembar kun je van deze dennennaalden een eigen cocktail maken! #recyclen

Het Nieuwe Instituut – Maak je eigen mini film, hoe korter hoe beter! Voor een greenscreen maak je in het Nieuwe Instituut een gifje van max. 4 seconden. Succes.

Maritiem Museum – Wanted! Een crimineel netwerk is ontdekt in de haven van Rotterdam. Aan bezoekers van de Museumnacht010 de taak om de bende op te rollen.

Museumnacht010
Wanneer? Zaterdag 2 maart 2019
Hoelaat? 20:00 tot 01:00 uur
Waar? Op meer dan 40 locaties in Rotterdam
Meer informatie of kaartjes kopen? Bekijk de
website, Facebook of Instagram van de Museumnacht010.

Fotografie: Aad Hoogendoorn & Museumnacht010

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.