5x must do’s in december

Het koude weer en de korte dagen maken het natuurlijk heel verleidelijk om binnen te blijven, maar nog véél leuker is er lekker op uit gaan! In de stad is genoeg te beleven en te doen in de laatste maand van het jaar. Benieuwd wat? Ik zette de 5 leukste dingen voor je op een rijtje. Maakt kiezen meteen wat makkelijker. 😉 

5x must do in december.jpg

IJsvrij Park Festival
Zin in een beetje Central Park gevoel in eigen stad? Breng dan zeker een bezoekje aan het IJsvrij Park Festival. De schaatsbaan op het festival is door de Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste van Europa. Naast schaatsen kun je op het festival ook terecht voor een hapje, drankje en genieten van veel muziek. IJsvrij Park Festival, t/m 6 januari 2019 iedere dag geopend, Euromastpark.

IJsvrij Park Festival

Swan Market
Op 23 december is het weer zover de Swan Market kersteditie in de van Nelle Fabriek. Shop jouw cadeautjes en must-haves op het gebied van: kleding, design, kunst, sieraden, interieur items en meer. Klaar met shoppen? Geniet dan van het heerlijke eten, lekkere drankjes en swingende muziek! Kortom, hier begint jouw Kerst dit jaar! Swan Market, 23 december 2018, van Nelle Fabriek.

swan market

Petit Palais
De Pleinbioscoop, maar dan in een winters jasje. Bij Petit Palais kun je films voor jong en oud kijken in een verwarmde en magische pop-up loods midden in de stad. T/m 14 december 2018 staat de loods op het Schouwburgplein en daarna verhuist de loods t/m 20 januari 2019 naar de Grote Markt (naast de Markthal). Huiskamer gevoel gegarandeerd! Petit Palais, t/m 20 januari 2019, Schouwburgplein & Grote Markt.

Petit Palais

Schaatsbaan Rotterdam
Tot en met 27 februari 2019 kun je weer naar schaatsen op de grootste pop-up schaatsbaan van Nederland. De schaatsbaan heeft voor hun 6e editie flink uitgepakt, je kunt dit jaar naast schaatsen ook curlen! Een echte aanrader! Schaatsbaan Rotterdam, t/m 27 februari 2019, Sportpark Toepad.

Schaatsbaan Rotterdam

Kerstmarkt Lusthofstraat
15 december beleef je kerst in de Lusthofstraat en kun je naar hartenlust kerstinkopen doen. Deze gezellige winkelstraat in Kralingen wordt omgetoverd tot een kerstwalhalla met houten huisjes, marktkramen, foodtrucks en een kerstpodium. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, dus het hele gezin kan gezellig mee en zal zich hier vermaken!  Kerstmarkt Lusthofstraat, 15 december 2018, Lusthofstraat.

Lusthofstraat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.